Maatwerk

Omdat de theorie in de praktijk heel anders is

Elk bedrijf is anders – dus elke training ook. Toch staat in al onze trainingen hetzelfde centraal: de mens en het gezamenlijke doel. Als bedrijf kun je bij Memodidact kiezen voor een vast trainingsconcept, bijvoorbeeld Spoor jij wel? of Zien-Handelen-Leren, of een training op maat.

Wat mensen drijft

In onze trainingen hebben we het over ervaringen, overtuigingen en emoties. Daarbij komen niet alleen blijdschap en enthousiasme aan bod, maar soms ook boosheid, irritatie en teleurstelling. We kunnen zulke emoties herleiden tot ervaringen, en merken dat ze meestal voortkomen uit betrokkenheid – bij collega’s, bij de organisatie én bij het werk zelf. Want wil niet iedereen aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis?

Bij Memodidact herkennen we emoties snel en kunnen we negatieve gevoelens wegnemen doordat we ze begrijpen. We trekken medewerkers uit de omgeving waarin ze die emoties ervaren en laten ze zelf ontdekken hoe ze kunnen bijdragen aan een positieve verandering binnen het bedrijf. Met als uitgangspunt: dat alles bespreekbaar is. Want wij geloven dat je alleen iets kunt bereiken vanuit openheid.

Maatwerktraject

Bij een maatwerktraject analyseren we eerst het bedrijf, de werkwijze en het werkklimaat. Vervolgens ontwikkelen we alle onderdelen op maat: de meting vooraf, het leertraject, het trainingsprogramma, het oefenmateriaal en tot slot de evaluatie. Eventueel kunnen we het traject aanvullen met individuele coaching of teamcoaching, als dat nodig blijkt. Maar hoe het traject er ook uit gaat zien, we zorgen dat het altijd past bij het bedrijf.

Impressie van een maatwerktraject